Bezoekersinfo

Thema Glasrijk Tubbergen 2018: Glas van de Buren, Noabers, Nachbarn

Datum: woensdag 3 oktober tot en met zondag 7 oktober

Openingstijden: elke dag van 11:00 uur tot 17:00 uur, donderdag tot 20:00 uur

Toegang: gratis

Kunstcatalogus: verkrijgbaar tegen € 7,00 (inclusief plattegrond)

Plattegrond: met routes verkrijgbaar tegen € 2,00

Rondleidingen

Onder begeleiding van een gids, de exposities van Glasrijk bezoeken

Er is de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids de exposities van Glasrijk te bezoeken. De gids vertelt u van alles over het kunstwerk, de kunstenaar en kan direct uw vragen beantwoorden.
Deze rondleiding wordt elke dag (van woensdag tot en met zondag) op een vast tijdstip gehouden. U vertrekt om 14:00 uur vanaf het gemeentehuis in Tubbergen voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur.

  • Kosten voor rondleiding € 10,00

Wat is Glasrijk precies?

Glasrijk Tubbergen 2018 even in het kort

Glaskunst: Laat u tijdens uw wandeling door Tubbergen verrassen door glaskunst op unieke locaties. U vindt onder andere exposities in het Gemeentehuis, de bibliotheek (CHIEC), de pastorietuin naast de St. Pancratiusbasiliek, de voor- en achtertuin van de dominee, in de Rabobank en in het Eeshofbos. Ook de ramen van de St. Pancratiusbasiliek met de gebrandschilderde glas-in-lood ramen, vervaardigd door vijf generaties van de bekende glazeniersfamilie Nicolas, zijn een bezoek meer dan waard.

  • Inspirerende demonstraties: in verschillende winkels demonstreren kunstenaars diverse glastechnieken. Vergeet vooral de glasblazer Marc Locock niet aan de zijkant van het Raadhuisplein en de kunstenaars in de hal van de middelbare school St. Canisius een bezoek te brengen.
  • Winkelen: de nieuwste mode, fietsen, brillen, schoenen, bloemsierkunst, de mooiste glazen voorwerpen bij La Cuisine, er valt genoeg te winkelen. De winkels zijn ook op deze zondag geopend.
  • Eten en drinken: geniet van een kop koffie met iets lekkers of een lekker broodje bij één van de horecagelegenheden langs de route.

Stichting Glasrijk Tubbergen wenst u heel veel plezier op Glasrijk 2018!

adv_Glasrijk_ A6_Ootmarsum 2018
Glasrijk_flyer_A5 algemeen_2018_Pagina_2